Barnslig høst i Bergen

Barnslig har vær aktiv gatekunstner i Bergen siden 2010. Hun hun er østlending, men har bodd i Bergen siden studietiden. Hun er kjent for sin barnslige strek, og sine naive, fargerike og stiliserte karakterer.

Gatekunst av Barnslig i Bergen.

Med noen unntak jobber hun i små format. Her er Barnslig i full utfoldelse med en hyllest til høsten. Barnslig er sterkt inspirert av hiphop og driver i tillegg til sine søte figurer med graffitikunst.

Med ønske om en fargerik og barnslig høst.

(tekst og foto: bergenart)

#bergen #bergenby #gatekunst #høst #barnslig #streetart #bergenart #kunst #foto #blogg #graffiti

Gatekunstjakt på USF Verfet

For oss som nylig har oppdaget det enorme mangfoldet av spennede gatekunst i Bergen er det vel verdt å ta en tur til USF Verfet. Det fins en enorm mengde stenciler, paste-ups og graffiti i strøkene rundt kulturhuset.

Street art Usf Verftet i Bergen.

På veggen der Verftsgaten treffer Georgernes Verft har det de siste tre årene dukket opp flere ikoniske motiver av kjente bergenske gatekunstnere. Start gjerne her og bruk litt tid på veggen. Den er i naturlig forandring, men enkelte av piecene er gamle og definerende for Bergen som gatekunstby.

Street art av Rip Art. David Bowie på Usf Verftet i Bergen.

Musikk, kunst og kultur er selvsagt temaer som går igjen i gatekunsten her.

Paste up av Forglemegei. Gatekunst USF Verftet i Bergen.

Motivet over er av artisten Forglemegei som har flere flotte piecer i strøkene rundt USF og på Nøstet. Dette motivet er et av hennes mest populære, og finnes i flere fargevariasjoner på vegger i byen mellom de syv fjell. Paste upen er slitt, men fremdeles mektig.

Eventyrvegg Usf Verftet i Bergen.

Etter å ha studert veggen på toppen av bakken anbefales det å ta turen ned på p-plassen til USF Verftet. Der finner en flere store grafitti piecer, og dette eventyrlige veggmaleriet.

Portrett Yatzy. Gatekunst USF Verftet i Bergen.

Fra p-plassen anbefales det å snike seg rundt hele bygget. Da kommer du blant annet over portrett-spesialisten Yatzy. Han er en av byens mest kjente gatekunstnere og har satt sitt merke på byen siden 2010.

Shy Girl av Argus. Gatekunst Usf Verftet i Bergen.

Min favoritt fra verftsområdet er Argus sin Shy Girl. Han har en klar filosofi bak kunsten sin plassering.

Argus: "Street art is not so much understood in its own right - as a piece of art. Street art is rather a contributing factor to the general sense of place. Here - as in other aspects, like that of territoriality and protest - an approach to street art by way of social science is far more fruitful than that of art criticism".

Street Art av La Staa. David Hasselhoff på Verftet i Bergen.

Ikke glem å ta en tur rundt på selve bryggen på USF Verftet. Der finner du David Hasselhoff av La Staa. En morsom og velplassert piece. Don't Hassel the Hoff!

Dette er et lite utvalg av kunsten en finner på Veftet.

Skal du utvide jakten litt, så finnes det nå store mengder gatekunst i strøkene fra Sentralbadet gjennom Nøstet og ut mot Verfet. Nye og gamle kunstverk, store og små, skulte og åpenbare. Kanskje du til og med finner en Dolk.

tekst og foto: bergenart

#bergen #bergenby #gatekunst #lastaa #verftet #streetart #bergenart #kunst #foto #blogg #yatzy #forglemegei #ripart

Natural Born Skiers

"Natural Born Skiers" kaller La Staa denne piecen de malte på Voss i fjor sommer. Gatekunstdoen designer ofte ikoniske motiver som kommenterer norske verdier. Født med ski på beina er et understatement når en ser på den norske dominansen i Vinter OL. Veggmaleriet passer perfekt på Voss.

Født med ski på beina. Natural Born Skiers. La Staa på Voss.

"Natural Born Skiers" er malt så sentralt på Vossevangen at det preger sentrum, og sikkert får endel turister til å stoppe opp.

#bergen #bergenby #gatekunst #lastaa #fødtmedskipåbeina #streetart #bergenart #kunst #foto #blogg #naturalbornskiers #voss #vossevangen

C215-katt på flyttefot

C215-katt flyttet. Kanskje den første piecen i Bergen som er flyttet uten at gatekunsten er sagd eller kuttet bevisst ned fra veggen.

Denne katten til gatekunstneren C215 har fått et nytt hjem. Art by Christian Guémy, alias C215, fra Paris.
(Her har den staselige katten til C215 fått et nytt hjem. Tekst og foto: bergenart)
 

Jeg ble veldig glad da jeg fant denne katten til den geniale franske gatekunstneren C215 ( Christian Guémy) på min daglige vandring ned Kalfarveien.

Til min store forbauselse var postkassen med den fantastiske stencilen plutselig borte. En rask prat med huseier avslørte at Posten har byttet leverandør av Post i Butikk. Ingen grunn til panikk dog, kunne han fortelle. Katten har bare flytten noen hundre meter.

Christian Guémy, alias C215, fra Paris har nylig vært på besøk i Bergen.
(Det var her C215 i sommer prydet denne postkassen med en av sine berømte katter. Nå er katten flyttet).

Jeg vet ikke om Posten har et bevisst forhold til gatekunst. Men de har nok sett at postkassen må fortsette å stå ute slik at folk kan oppdage C215. Det er gledelig at gatekunsten ikke har flyttet ut av Møllendal-området.

#bergen #bergenby #gatekunst #c215 #katt #streetart #bergenart #kunst #foto #blogg #guemy

Motgangen av AFK

AFK: - For all who have crossed the bar in the face of adversity.

Motgangen av AFK. Bergen 2016.

Motgangen er den bergenske gatekunstneren AFK sin støtte til de mange tusener som flykter fra krigen i Syria. Han har valgt et av de mest dramatiske og kjente diktene til den berømte britiske dikteren Lord Alfred Tennyson (1809 - 1892) for å understreke sitt budskap.

Diktet "Crossing the Bar" er et av dikterens mest kjente verk og er stadig aktuelt.

Motgangen av AFK. Bergen 2016.

Sunset and evening star,
And one clear call for me!
And may there be no moaning of the bar,
When I put out to sea,

But such a tide as moving seems asleep,
Too full for sound and foam,
When that which drew from out the boundless deep
Turns again home.

Twilight and evening bell,
And after that the dark!
And may there be no sadness of farewell,
When I embark;

For tho' from out our bourne of Time and Place
The flood may bear me far,
I hope to see my Pilot face to face
When I have crost the bar.

Motgangen av AFK.

#bergen #bergenby #gatekunst #afk #motgangen #streetart #bergenart #kunst #foto #blogg #syria #tennyson

Yatzy: Pray for the world

Yatzy er en gatekunstner fra Bergen. Han har vært aktiv siden 2010, og har spesialisert seg på portretter av kjente og ukjente personer.

Pray for the world av Yatzy. Gatekunst. Street art.

Yatzy begynte med å fotografere gatekunst og ble inspirert av alle de flotte piecene i Bergen. Dette gjorde at han fikk lyst å bidra med å endre bybildet.

"Pray for the world" (første bildet) er på samme fasade som C215, og er også dekket med plexiglass. Fasaden har noen spesielle rammer, så gatekunsten passer perfekt.

Boy in Bergen av Yatzy. Gatekunst. Street art.

Art by Yatzy. (tekst og foto: bergenart)

#bergen #bergenby #gatekunst #yatzy #prayfortheworld #streetart #bergenart #kunst #foto #blogg #boyinbergen

Fly Fishing

Dette artige samarbeidet mellom Joy og Skurk henger på en vegg på vei ut mot Sandviken.

Fly Fishing: Samarbeidet mellom Joy og Skurk.

Det sto en eldre dame å beudret kunsten da jeg oppdaget den. Hun var svært begeistret, og mente at gatekunsten nettopp var oppført.

- Dette bør de trykke i avisen, var hennes sjarmerende kommentar.

#bergen #bergenby #gatekunst #joy #flyfishing #streetart #bergenart #kunst #foto #blogg #skurk

La Staa - en hyllest til kjærligheten

La Staa er en av landets mest aktive gatekuntduoer. Du kan finne ikoniske motiver av dem i Bergen, Oslo, Stavanger, og mange andre norske og utenlandske byer.

I et av Bergens mest sjarmerende strøk finnes to av mine favorittmotiver av La Staa. "King of Chess", som jeg har publisert tidligere i denne bloggen, og "World of Love/#happyvday" (bildet).

La Staa sin hyllest til kjærligheten.

Et annet ikonisk motiv som har blitt La Staa sitt varemerke er "Sinnataggen".

I fjor sommer reiste La Staa på en gatekunst-turne og stencilen "Sinnataggen" var med på tur. Som resultat ble "The Angry Boy" sprayet på vegger i byer som London, Oslo (seff), Roma o.s.v. Vigelands mest kjente skupltur fikk seg også en tur til syden (Mallorca).

Sinnataggen i Bergen. Stencil av La Staa

"Sinnataggen står fremdeles på sin plass i Bergen. Litt slitt, like sint og sjarmerende som alltid.

Personlig synes jeg La Staa er en av de beste og mest flertydige signaturene som preger byen vår. Hvem husker ikke ordren: - La Stå, som sto på tavlen på barneskolen.

#bergen #bergenby #gatekunst #lastaa #worldoflove #streetart #bergenart #kunst #foto #blogg #sinnataggen

Politiet

Innspill i debatten om bevæpning av politiet. Stencilen er laget av den bergenske kunstneren Vest. Plasseringen er mer genial enn jeg fikk frem på bildet. Befinner seg i en gågate i byen mellom de syv fjell.

Stencilen er laget av den bergenske kunstneren Vest. Ikke langt fra politihuset.

Vest er en bergensk stencilkunstner som har preget byen siden 2013. Han startet sin karrierer på gatene i Bergen uten signatur.

Vest lar seg inspirere av gatekunsten i Bergen, og er en kunstner som har et svært bevisst forhold til omgivelsene han setter opp stenciler i.

Han mener at gatekunsten skal passe inn i bymiljøet, og ikke dominere det.

#bergen #bergenby #gatekunst #vest #politi #streetart #bergenart #kunst #foto #blogg

Lille blåfugl

Den franske gatekunstneren STEW har vært på besøk i Bergen i sommer. Han besøkte Bergen i mai og satt sitt preg (blant annet) på Nøstet med sitt blå fuglemotiv. Bergenserne har døpt muralen "Lille blåfugl".

Lille Blåfugl på Nøstet. Mural av den franske gatekunstneren Stew.

Fasadekunsten har fått en ekstra dimensjon for dem som leter litt etter perspektiver.

Lille Blåfugl på Nøstet. Mural av den franske gatekunstneren Stew.

Bergen sin status som Gatekunstbyen i Norge, og det aktive gatekunstmiljøet i byen, trekker noen av verdens beste gatekunstnere til byen mellom de syv fjell. STEW er en artist som preger de stedene han besøker.

Lille Blåfugl på Nøstet. Mural av den franske gatekunstneren Stew.

Franskmannen har krydret mange strøk i Bergen med aktive fuglemotiver. Det er vel verdt en byvandring for å finne de "skjulte" perlene.

Lille Blåfugl på vei opp mot Skansen. Mural av den franske gatekunstneren Stew.

Her har STEW tatt seg en tur på Skansen. Det finnes flere fugler av STEW i Bergen nå, ikke alle er blå! Fuglen på STEWS motiver er en Kingfisher.

Lykke til med gatekunst-jakten.

(tekst og foto: bergenart)

#bergen #bergenby #gatekunst #stew #lilleblåfugl #streetart #bergenart #kunst #foto #blogg

Magic mirror

"Magic mirror in my hand, who is the fairest in the land?" Med undertittel: "I don?t care what you think ? unless it is about me."Stencil av Argus ved Møllendalselven. Argus er en sentral stencilkunstner i Bergen. Han har preget byen i flere år, og er kjent for bymotiver blant annet av "Ottoen".

(tekst og foto: bergenart)

#bergen #bergenby #gatekunst #argus #magicmirror #streetart #bergenart #kunst #foto #blogg

Pink Flamingo

Etter litt sniking rundt i strøkene på Nøstet har jeg konkludert med at dette er Mednøtt sin del av byen. Hun er en av få kvinnelige gatekunstnere i et ellers maskulint miljø

Pink Flamingo av Mednøtt.

Mednøtt startet som gatekunstner i Bergen i 2012. Hun har en helt egen stil.

Gatekunstnerne bruker som oftest paste-ups eller stenciler. Mednøtt derimot bruker pensel og akrylmaling.

Hun er kjent for en sterk fargebruk, og en ser med en gang at det er Mednøtt som har malt kunstverket.

Pink Flamingo, nærbilde. Mednøtt.

#bergen #bergenby #gatekunst #mednøtt #pinkflamingo #streetart #bergenart #kunst #foto #blogg

A troll in Bergen

Nysgjerrigheten ble selvsagt vekket da jeg en vakker sommerkveld vandret forbi dette huset i Kong Oscars gate. Kunne det være byens største mural som var under oppføring? En figur var synlig og omrisset av en ulv. Spennende...

Kunstneren bak byens største mural er M.u.M. Troll i byen. A troll in Bergen.

Jeg sørget for å ta bilder med jevne mellomrom.

Kunstneren bak byens største mural er M.u.M. Troll i byen. A troll in Bergen.

Dette kan bli fett. Er det et troll vi kan skimte?

Kunstneren bak byens største mural er M.u.M. Troll i byen. A troll in Bergen.

Wow, uten tvil et fargerikt troll. Har jeg sett større murals i Bergen? Nei, tror ikke det...

Kunstneren bak byens største mural er M.u.M. Troll i byen. A troll in Bergen.

Gatekunstnerne var i fullt arbeid på fasaden mange timer hver dag. Dette må være et design av M.u.M. Er det BART som står for selve arbeidet? Dette er mer enn en kunstner kan klare alene.

Kunstneren bak byens største mural er M.u.M. Troll i byen. A troll in Bergen.

For en detaljrikdom. Trollet tar med seg naturen inn i byen. Fargebruken er fenomenal.

Kunstneren bak byens største mural er M.u.M. Troll i byen. A troll in Bergen.

Bergenserne må kjenne sin besøkelsestid og nyte denne muralen i all sin prakt.

Kunstneren bak byens største mural er M.u.M. Han er en grafisk designer fra Chile som bor og jobber i Bergen. Han kjennetegnes av fargesterk fantasy-gatekunst.

(tekst og bilder: bergenart)

#bergen #bergenby #gatekunst #mum #atrollinbergen #streetart #bergenart #kunst #foto #bart #troll #mural #blogg

Helt konge"King of chess" er et av La Staa sine mest ikoniske motiver.

Stencilen er noen år gammel og har fått seg en tagg. Gatekunst er flyktig, men Carlsen er fremdeles helt konge i et av de mest ærverdige strøkene i Bergen.

La Staa er en gatekunst duo som begynte med stensiler på gaten i Bergen (og Oslo) i 2009.

Duoen leker seg med stereotypene rundt Norges kulturarv og samtid.

#bergen #bergenby #gatekunst #lastaa #kingofchess #streetart #bergenart #kunst #foto #chess #sjakk #magnus #carlsen #magnuscarlsen

"Popping the bubble"

Bergensk stencilkunstner som ofte har et politisk budskap. AFK bruker gjerne utradisjonelle farger som rosa og lilla i ellers monokrome stenciler.

AFK sin fantastiske "Popping the bubble."

Bergensk stencilkunstner som ofte har et politisk budskap. AFK bruker gjerne utradisjonelle farger som rosa og lilla i ellers monokrome stenciler.

Kunstverket preger en vegg i et strøk ikke langt fra Bryggen.

#bergen #bergenby #gatekunst #afk #poppingthebubble #streetart #bergenart #kunst #foto

AFK "Rain"

Gatekunst i Bergen.

I sommer har jeg sett mye gatekunst i Bergen. Jeg er imponert over mangfoldet, og kvaliteten på gatekunsten.

To av de råeste kunstverkene jeg har funnet gatelangs er laget av AFK. Han har alltid et budskap, og den subtile fargebruken er fantastisk i de avanserte stencilene.

"Rain" er et av hans beste motiver.

#bergen #bergenby #gatekunst #afk #rain #streetart #bergenart #kunst #foto

C215

Christian Guémy, alias C215, fra Paris har nylig vært på besøk i Bergen.

Christian Guémy, alias C215, fra Paris har nylig vært på besøk i Bergen.

Her er en av kattene til C215 oppdaget på vei ned bakken mot Møllendal.

Han regnes som en av verdens største gatekunstnere, og har besøkt byen flere ganger tidligere. Han omtales som en gatekunstner med et stort sosialt engasjement. Katter er også et av hans kjennemerker.

#bergen #bergenby #gatekunst #c215 #katt #streetart #bergenart #kunst #foto

Bergen GoBergen GO er et livespill der en skal fange virkelige opplevelser (street art) med en smart-hjerne i den virkelige verden. Spillet er stedbasert, det vil si avhengig av kunstverkets geografiske plassering, og bruker utvidet virkelighet som blander informasjon fra den fysiske verden med ulike kunstneriske effekter. (Art by PEZ)

#bergen #bergenart #bergenby #gatekunst #pez #pokemongo #streetart #foto #pokemongo #pokemon

"Kræsj Pink"Protesten mot Statens vegvesen sin smålige behandling av byens gatekunst står fremdeles under Smørsbroen.

Det var her Banksy i sin tid malte sine tre berømte apekatter. Det var også under Smørsbroen at Dolk sin kjente stensil av Friele som hip hop-gangster sto i en periode før vegvesenet malte over verket.

Gatekunst-interesserte trodde ikke sine egne øyne da vegvesenet malte over AFK sin fantastiske paste up "Awakening". Få dager etter vegvesenet sitt hærverk dukket det nostalgiske verket "Kræsj Pink" opp under nymalte Smørsbroen. Vegvesenet fortsatte sin ekstreme arroganse med å si at de skulle vurdere å tillate gatekunst bare kunstnerne spurte om lov først.

Ikke tvil om at vegvesenet er gatekunsten i Bergen sin største fiende. Kampen fortsetter, og inntil videre kan Mednøtt sin "Kræsj Pink" nytes under Smørsbroen.

#bergen #bergenby #gatekunst #mednøtt #smørsbroen #streetart #bergenart #foto

hits