Norsk landskap og eksotiske farger på Paradis

Gatekunstneren Teg ArtWorks fra Bergen hadde med seg München baserte SatOne da de satte farge på Paradis i vår. SatOne sin kollasje er inspirert av norske landskaper, satt i kontrast til historien til Paradis kolonial. Teg sin særegne stil og abstrakte uttrykk løfter Paradis til et hotspot for gatekunst-interesserte.

SatOne på Paradis kolonial våren 2016. Gatekunst, street art og graffiti i Bergen.

Paradis Kolonial var en viktig møteplass da jeg vokste opp på Paradis. Det var ingen butikkjeder eller supermarkeder i mils omkrets, og alle handlet der. Den hyggelige betjeningen hadde all kunnskap om hva som rørte seg på Paradis. Kolonialen var møteplass for eldre paradisianere som søkte sin daglige dose sladder, voksne med snørrunger på slep og ungdommer som opplevde kolonialen som den eneste butikken hvor de virkelig var velkomne.

Kolonialen åpnet dørene i 1924 og var da en stolt representant for norske kolonialer. Butikkene ble kalt kolonialer fordi mange av varene de solgte kom fra kolonier i tropene. På den tiden var det varer som sukker, te, kaffe og eksotiske krydder.

Det var en trist dag på Paradis da familien som drev kolonialen i mange herrens år måtte legge ned Paradis kolonial i 2011. De ble som mange andre nærbutikker utkonkurrert av supermarkedene og kjøpesentrene som forpester Bergen.

SatOne sitt kunstverk er inspirert av inntrykk han har fått gjennom flere besøk i Norge. Formene og landskapet er typisk norsk, mens den sterke kontrasten i fargene viser til de eksotiske varene kolonialen solgte i gamle dager.

Teg Artworks på Paradis kolonial våren 2016. Gatekunst, street art og graffiti i Bergen.

Teg er en av byens mest markante gatekunstnere. Lett gjenkjennelig for sitt abstrakte uttrykk. Teg er svært aktiv på gaten i Bergen, og ser ut til å være en sentral kunstner i graffiti-miljøet.

Teg og Mania i tunnelen under Haukeland sykehus. Gatekunst, street art og graffiti i Bergen.

Når en først er på Paradis for å sjekke ut Teg og SatOne er det kort vei ned på Paradisstranden for å betrakte M.u.M sin Troll Bombing 2016.

(tekst og foto: bergenart)

#bergen #bergenby #gatekunst #satone #streetart #bergenart #kunst #foto #blogg #streetartbergen #gatekunstbergen #graffiti #graffitibergen #blog #blogg #teg

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits