Nytt sterkt budsdskap fra AFK: Støtt Sioux-indianerne

Torsdag morgen var den ene paste upen i AFK sin fantastiske nye piece "In case of emergency break the system" revet av veggen under Smørsbroen. Natt til fredag hadde kunstneren tatt sin politiske kunst et skritt videre med sin støtte til Standing Rock Sioux-folket: "The beginning is near".

AFK setter søkelyset på kampen til Standing Rock Sioux-indianerne ved Missourielven. Stopp rørledningen. Gatekunst, street art og graffiti i Bergen.

Den nye piecen til AFK står godt innenfor rammen av det orginale kunstverket: In case of emergency break the system

Akkurat hvordan den ferske piecen til AFK ble ødelagt er vanskelig å si, men det virker som om været er hovedsynderen. Mye tyder på at paste upen har løsnet fra veggen i uværet. Så har det kommet en vandal forbi og røsket kunstverket av veggen. Hærverket ble naturligvis møtt med sinne på sosiale medier.

Sioux-indianerne i Nord-Dakota har virkelig havnet i en nødsituasjon, og kjemper nå en hardnakket kamp for sine hellige landområder og sine grunnleggende rettigheter til rent vann. Det er denne kampen AFK støtter og setter søkelyset på med sin ferskeste piece: "The beginning is near".

Indianerene får støtte fra urfolksgrupper og miljøvernorganisasjoner over hele verden, når de nå protesterer mot oljerørledningen i USA. Den planlagte oljerørledningen skal legges bare 800 meter unna Standing Rock Sioux-folkets reservat ved Missourielven. Råolje skal transporteres under Missourielven dersom rørledningen blir bygget. Urbefolkningen frykter at hellige landområder og gravsteder vil bli ødelagt under byggearbeidet og at oljelekkasjer i fremtiden vil forurense drikkevannet deres.

De forteller også at myndighetene ikke rådførte seg med dem før de godkjente byggeplanene, slik loven slår fast at de skal. Både menneskerettighetene og urfolksrettighetene trues dersom prosjektet gjennomføres.

DNB har bidratt med tre milliarder kroner for å finansiere prosjektet.

Det er forferdelig at storsamfunnet fremdeles tråkker på urbefolkningen slik som skjer ved Standing Rock Sioux-folkets reservat. Det er kvalmende at norske interesser, USA og mulitnasjonale selskaper kynisk vil ødelegge hellig land og indianernes drikkevannsskilde.

Disse råe kapitalkreftene ødelegger vanlige menneskers livsgrunnlag over hele kloden, og overgrepet er et klarrt brudd på urbefolkningens rettigheter og menneskerettighetene.

Boikott Dnb, og støtt indianernes kamp.

* Lær mer om Sioux-folkets kamp mot storsamfunnet og kapitalkreftene (video)

* http://standwithstandingrock.net/

#StandwithStandingRock
#standingrock
#bankexit

Sioux-indianerne i Nord-Dakota har virkelig havnet i en nødsituasjon, og kjemper nå en hardnakket kamp for sine hellige landområder og sine grunnleggende rettigheter til rent vann.
 

(tekst og foto: bergenart)

#bergen #bergenby #gatekunst #afk #streetart #bergenart #kunst #foto #blogg #streetartbergen #gatekunstbergen #graffiti #graffitibergen #blog #blogg #smørsbroen

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits