DAKE! Sry, didn't know your piece was fresh

Takovers er helt vanlig i graffiti-miljøene over hele verden, også i Bergen. DAKE sin piece fikk kun få timer på veggen på Sentralbadet før et crew var i gang med å skrive over.

Overtake av DAKE på Sentralbadet i bergen. Graffiti i sentrum.
(Foto: Øistein Jakobsen)

Øistein Jakobsen var på stedet kun få timer etter at DAKE var ferdig med sin piece. Han tok bilder og hadde en prat med writerne som allerede var igang med en overtake av DAKE sin svært ferske piece.

Portrettet er DAKE sin støtte til de undertrykte Mapuche-indianerne i Chile. De ble blant annet svært hardt rammet av jordskjelvet i Chile i 2010, og har lidd mye på grunn av manglende hjelp fra storsamfunnet. Indianerfolket har blitt systematisk undertrykt i over 500 år.

Takover i graffiti-miljøet i Bergen. DAKE sin piece blir skrevet over etter kun få timer på Sentralbadet. Graffiti, gatekunst og street art i Bergen.
(Foto: Øistein Jakobsen)

På bildet over ser en helt tydelig hvordan skissen til den nye piecen er lagt over DAKE sitt blodferske portrett.

Takeovers er en naturlig del av livet som graffiti writer. Alle i miljøet i Bergen aksepterer dette, men det er sannsynlig at writerne som malte over DAKE angrer litt på valg av spot akkurat denne høstdagen på Sentralbadet.

Takover i graffiti-miljøet i Bergen. DAKE sin piece blir skrevet over etter kun få timer på Sentralbadet. Graffiti, gatekunst og street art i Bergen.

Slik ble den nye piecen etter takover-en av DAKE og flere andre på Sentralbadet.

Jeg vet ikke om dette er et kjent crew, men den er signert Teg og Melis som er kjente signaturer i gatekunstmiljøet i Bergen.

Da Øistein Jakobsen spurte writerne om de var klar over hvor fersk piecen til DAKE var, så hevdet de at de ikke visste at den var skrevet noen timer tidligere på dagen. Denne hilsenen til DAKE kan tyde på at de snakket sant.

Sorry Dake! Graffiti Bergen.

DAKE er nok en realistisk writer, men det er ikke urimelig om han ble litt irritert. Portrettets tema gir noen hint om at det kan være en piece som har stor betydning for DAKE. Uansett; sånn er livet på gaten for writers over hele verden.

Reaksjonen hans på den ekstremt raske takoveren kan tyde på at han følte et visst markeringsbehov overfor blant annet Teg og Melis.

Han var raskt på plass igjen og plasserte et klassisk DAKE ansikt der unnskyldingen fra Teg og Melis var skrevet, og omtrent der hans Mapuche-portrett sto.

Takover i graffiti-miljøet i Bergen. DAKE sin piece blir skrevet over etter kun få timer på Sentralbadet. Graffiti, gatekunst og street art i Bergen.

Han slengte da ut en melding på Insta som viser at han ikke tar seg veldig nær av overtaken. "Freestyle of the day - just before the rain ... No hard feelings !!"

Lærdommen for oss andre synes jeg Øistein Jakobsen formulerte best: "Enkelte ganger snakker vi om minutter før eller etter ... her skjer en takover kun timer etter at DAKE satte opp sin piece ved Sentralbadet. Moralen er ... ta bildet når du ser det. Ikke vent til neste dag."

Sjekk ett av byens feteste veggmalerier: Skadi av BARES og DAKE

(tekst og foto: bergenart)

#bergen #bergenby #gatekunst #dake #streetart #bergenart #kunst #foto #blogg #streetartbergen #gatekunstbergen #graffiti #graffitibergen #blog #teg #melis #sentralbadet

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits