Fortvilelse i høstsolen

Noen stenciler blir mer spennede med årene. Gatekunst har i utgangspunktet ikke så lang levetid på veggene i byen vår. Verk blir malt over, tagget ned og slitt vekk i løpet av måneder. Andre igjen lever sitt eget liv, når de får stå i fred.

Fortvilesen av Vest i Skottegaten. Eldre gatekunst i Bergen. Street art og graffiti i sentrum.

Så vidt jeg har funnet ut er denne følelsestunge stencilen av Vest fra slutten av 2013. Stencilen er omtalt som "Fortvilelsen" noe som er et godt navn på Vest sin relativt enkle, men uttrykksfulle gatekunst.

Veggen Vest sprayet på i 2013 er på ett av de minst vedlikeholdte husene i Skottegaten. Fortvilelsen har selskap av Dolk sin "Love Krasj" på det beryktede huset.

Det er noe spesielt stilig med at "Fortvilelsen" slites ned i takt med byggets forfall.

Vest er en bergensk stencilkunstner som har preget byen siden 2013. Han startet sin karrierer på gatene i Bergen uten signatur. Vest lar seg inspirere av gatekunsten i Bergen, og er en kunstner som har et svært bevisst forhold til omgivelsene han setter opp stenciler i.

Han mener at gatekunsten skal passe inn i bymiljøet, og ikke dominere det.

Vest har sterke budskap i sine stenciler, noe han viser med denne geniale kommentaren til diskusjonen rundt bevæpning av politiet.

Stencilen er laget av den bergenske kunstneren Vest. Ikke langt fra politihuset.

(tekst og foto: bergenart)
#bergen #bergenby #gatekunst #vest #streetart #bergenart #kunst #foto #blogg #streetartbergen #gatekunstbergen #graffiti #graffitibergen #blog

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits