Fransk kunst på gaten i Bergen

Christian Guémy, C215, har drevet med graffiti i 25 år. I dag er han mest kjent for sine komplekse stenciler, som han har beriket Bergen og mange andre byer med i en årrekke. Han var i Bergen i vår, men denne har hengt på døren til Roll & Rock i Skostredet siden 2009.

Gatekunst av franske c215 i Bergen. Graffiti og street art i sentrum.

På grunn av plasseringen på en dør, mener jeg det kan forsvares å beskytte kunstverket med plexiglass. Jeg antar det er den eneste årsaken til at kunsten fremdeles er intakt. Rett bort i gaten henger en annen C215 stencil bak glass. Guémy sin gatekunst består i hovedsak av portretter. Typiske motiver er gatebarn, tiggere, hjemløse, flyktninger og eldre mennesker.

De som har sett bloggen min før har sikkert også merket at C215 er veldig glad i katter.

Sjekk gatekattene til C215 her.

Her er mer C215 bak glass. Dette er nok mer omdiskutert. Uansett er portrettet genialt, og vi skal være glade for at det finnes i Bergen.

Gatekunst av C215 i Bergen.

C215 er en høyt profilert gatekunstner som har sprayet over hele verden. Stencilene hans kan sees i byer som  Barcelona, Amsterdam, London, Roma, Paris, Bergen, Oslo, Colombo og forskjellige byer i Marokko.

I 2014 var han i Valletta på Malta på grunn av sin interesse for Caravaggio. Da sprayet han gatekunst på mange postkasser rundt i byen. MaltaPost malte over kunsten etter kun noen få dager. Dette skapte harme i byen. Mange kritiserte posten for å ødelegge kunsten så fort, inkludert ordføreren i Valletta Alexei Dingli.

Her er en C215-katt på en postkasse i Bergen.

Denne katten til gatekunstneren C215 har fått et nytt hjem. Art by Christian Guémy, alias C215, fra Paris.

Jeg ble veldig glad da jeg fant denne flotte katten på en postkasse i Kalfarveien. Til min store forbauselse var postkassen med den fantastiske stencilen plutselig borte. En rask prat med huseier avslørte at Posten har byttet leverandør av Post i Butikk. Ingen grunn til panikk dog, kunne han fortelle. Katten har bare flytten noen hundre meter.

Noen få uker senere har Posten sannsynligvis malt postkassen og dermed fjernet det flotte gatekunstverket. Jeg får ikke noe klart svar av Posten, men postkassen er nymalt.

Nymalt postkasse i Møllendalsveien. Her bodde en c215-katt.

Nymalt postkasse i Møllendalsveien. Her bodde en C215-katt.

(tekst og foto: bergenart) (kilde: wiki)

#bergen #bergenby #gatekunst #c215 #streetart #bergenart #kunst #foto #blogg #streetartbergen #gatekunstbergen #graffiti #graffitibergen #katt #cat

2 kommentarer

Svenn

30.10.2016 kl.22:15

Heisann. kikk på mine C215-bilder i eget album på Flickr om du vil (mest Bergen og Oslo). De fleste er borte vekk så klart. https://www.flickr.com/photos/makarellos/albums/72157619896544407/with/3531255128/

bergenart

31.10.2016 kl.08:18

Takk for link. Flott samling du har. C215 har blitt en favoritt sammen med AFK, Joy og Argus. Spennende by vi har. Mvh

Skriv en ny kommentar

hits