Stille før stormen? Nymalt Smørsbroen

Ingen av byens gatekunstnere har latt seg friste av en nymalt Smørsbroen. Uskyldige "Krasj Pink" av Mednøtt og søte "Never Alone" av Bugs var for sterkt kost for Statens Vegvesen som igjen har fjernet gatekunsten.

Nymalt Smørsbroen oktober 2016. Graffiti, street art og gatekunst i Bergen.

Smørsbroen har vært nymalt i flere dager uten en enenste ny piece. Ikke engang en tagg har kommet opp på veggen der Statens vegvesenet fremdeles ser ut til å ha nulltoleranse for gatekunst. Det blir på mange måter for dumt av vegvesenet.

Da NRK tok opp saken, etter at de malte over "Awakening" av AFK, sa vegvesenet at de ville åpne opp for gatekunst hvis kunstnerne ba om lov før de sprayet. Det viser hvor liten forståelse vegvesenet har for kunstformen bergenserne har trykket til sitt hjerte.

- Det er ikke aktuelt å søke om å male et verk i Bergen. For mange gatekunstnere er spontanitet og anonymitet viktig. Dette er en sentral del av kulturen vår. Vegvesenet får ikke oss til å gi opp dette, sier AFK til nrk.

Smørsbroen var relativt ren og fri for tagging og hærverk da vegvesenet på ny tok frem malerkostene. Kanskje det var marihønene til Bug som skremte Statens uvesen til å fjerne kunsten.

Never Alone. gatekunst av Bug. Graffiti og street art under Smørsbroen i Bergen.

Kanskje det er stille før stormen? Eller kanskje byens gatekunstnere har gitt opp Smørsbroen.

Personlig håper jeg at noen av kunstnerne har snakket sammen, og sprayer noe så spektakulært at folk går bananas hvis kunsten igjen blir fjernet.

Krasj Pink. Street art av Mednøtt. Graffiti i Bergen. Gatekunst under Smørsbroen.

Det var under Smørsbroen Banksy i sin tid malte sine tre berømte apekatter. Det var også under Smørsbroen at Dolk sin kjente stensil av Friele som hip hop-gangster sto i en periode før vegvesenet malte over verket. Gatekunst-interesserte trodde ikke sine egne øyne da vegvesenet malte over AFK sin fantastiske paste up "Awakening".

Få dager etter vegvesenet sitt hærverk dukket det nostalgiske verket "Kræsj Pink" opp under nymalte Smørsbroen.

Hva blir neste kapittel i historien om kunstbroen i Bergen?

(tekst og foto: bergenart)

#bergen #bergenby #gatekunst #mednøtt #streetart #bergenart #kunst #foto #blogg #streetartbergen #gatekunstbergen #graffiti #graffitibergen #smørsbroen #afk #bug

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits