Gatekunsthistorie: Je suis Charlie

I begynnelsen av 2015 var vi alle Charlie. De grusomme terrorangrepene i Paris rystet en hel verden. AFK ble også dypt berørt, og designet en av Bergens viktigste pieces "Laugh". Charlie Hebdo-journalist, Zineb El Rhazoui, ble svært rørt da hun fikk overrakt verket av AFK i Paris.

AFK fra Bergen har malt sin egen hyllest til satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris. Han overrakte verket til journalist Zineb El Rhazoui, som overlevde tragedien i starten av 2015.

- Jeg tror at gatekunsten, og kunst generalt, er mye mer i forkant av samfunnet, enn de intellektuelle, og mye mer avantgardistisk enn vi journalister, sa Zineb, til TV 2 i Paris.

Hun mistet 10 kolleger da to terrorister stormet inn i lokalene til satiremagasinet Charlie Hebdo. Hun ser klare paralleller mellom provokasjonene til satiremagasinet Charlie Hebdo og gatekunsten.

Førstesiden av satiremagasinet som er en del av motivet på bildet er laget av den tidligere redaktøren i Charlie Hebdo, Charb.

- Jeg er dypt rørt over budskapet i dette bildet. Det er en bit av min kollega Charb, som ble drept. Det er han som har laget denne førstesiden, sier Zineb.

AFK er en av de skarpeste og mest politisk motiverte gatekunstnerne i Bergen.

- Jeg er veldig stolt. Det er fantastisk fett at jeg har fått møte henne, sier AFK til TV 2.

Mer AFK på bergenart:

Equilibrium av AFK. Street art Muséhagen i Bergen. Gatekunst på Høyden.

Equilibrium av AFK. Street art Muséhagen i Bergen.

(tekst og foto; bergenart)

#bergen #bergenby #gatekunst #afk #streetart #bergenart #kunst #foto #blogg #streetartbergen #gatekunstbergen #graffiti #graffitibergen #charliehebdo

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits