Gatekunstjakt på USF Verfet

For oss som nylig har oppdaget det enorme mangfoldet av spennede gatekunst i Bergen er det vel verdt å ta en tur til USF Verfet. Det fins en enorm mengde stenciler, paste-ups og graffiti i strøkene rundt kulturhuset.

Street art Usf Verftet i Bergen.

På veggen der Verftsgaten treffer Georgernes Verft har det de siste tre årene dukket opp flere ikoniske motiver av kjente bergenske gatekunstnere. Start gjerne her og bruk litt tid på veggen. Den er i naturlig forandring, men enkelte av piecene er gamle og definerende for Bergen som gatekunstby.

Street art av Rip Art. David Bowie på Usf Verftet i Bergen.

Musikk, kunst og kultur er selvsagt temaer som går igjen i gatekunsten her.

Paste up av Forglemegei. Gatekunst USF Verftet i Bergen.

Motivet over er av artisten Forglemegei som har flere flotte piecer i strøkene rundt USF og på Nøstet. Dette motivet er et av hennes mest populære, og finnes i flere fargevariasjoner på vegger i byen mellom de syv fjell. Paste upen er slitt, men fremdeles mektig.

Eventyrvegg Usf Verftet i Bergen.

Etter å ha studert veggen på toppen av bakken anbefales det å ta turen ned på p-plassen til USF Verftet. Der finner en flere store grafitti piecer, og dette eventyrlige veggmaleriet.

Portrett Yatzy. Gatekunst USF Verftet i Bergen.

Fra p-plassen anbefales det å snike seg rundt hele bygget. Da kommer du blant annet over portrett-spesialisten Yatzy. Han er en av byens mest kjente gatekunstnere og har satt sitt merke på byen siden 2010.

Shy Girl av Argus. Gatekunst Usf Verftet i Bergen.

Min favoritt fra verftsområdet er Argus sin Shy Girl. Han har en klar filosofi bak kunsten sin plassering.

Argus: "Street art is not so much understood in its own right - as a piece of art. Street art is rather a contributing factor to the general sense of place. Here - as in other aspects, like that of territoriality and protest - an approach to street art by way of social science is far more fruitful than that of art criticism".

Street Art av La Staa. David Hasselhoff på Verftet i Bergen.

Ikke glem å ta en tur rundt på selve bryggen på USF Verftet. Der finner du David Hasselhoff av La Staa. En morsom og velplassert piece. Don't Hassel the Hoff!

Dette er et lite utvalg av kunsten en finner på Veftet.

Skal du utvide jakten litt, så finnes det nå store mengder gatekunst i strøkene fra Sentralbadet gjennom Nøstet og ut mot Verfet. Nye og gamle kunstverk, store og små, skulte og åpenbare. Kanskje du til og med finner en Dolk.

tekst og foto: bergenart

#bergen #bergenby #gatekunst #lastaa #verftet #streetart #bergenart #kunst #foto #blogg #yatzy #forglemegei #ripart

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits